Светосавска академија 2024

Објављено: 29.01.2024.

Светосавска академија у нашој школи представља посебан тренутак посвећен култури, образовању и духовности.  Као и претходних година ученици наше школе су кроз различите умјетничке изразе, игру и говор, истакли величину наслијеђа и вриједности које је Свети Сава оставио као свјетионик у образовању и култури. Поносни смо што смо заједно створили простор гдје се традиција састаје са савременим, гдје знање и карактер иду руку под руку.

„Ова Светосавска академија није само скуп предавања и радионица, већ је прилика да се дубоко уронимо у дух Светога Саве и примијенимо његове вриједности у нашем свакодневном животу и образовању. Разговарамо о развоју карактера, о моралу, одговорности, и о томе како дигитално доба може бити савезник у нашем образовању, али никада не смије замијенити темељне вриједности које чувамо. Хвала вам што чините нашу школу мјестом гдје се знање и карактер спајају, гдје се традиција његује, а будућност гради“,  ријечи су директорице Марије Тривановић Кукавице, којима је на почетку академије пожељела добродошлицу уваженим гостима, представницима власти, члановима вјерске заједнице као и представницима других културно образовних установа, који су својим присуством увеличали светосавску академију.

Професори у нашој школи нису само преносници знања; они су ментори, водичи на путу одрастања и развоја. Хвала им на посвећености и труду који улажу у обликовање наших младих умова.

Наши ученици, кроз драмску секцију и фолклор, показали су како Свети Сава и даље живи у њиховим срцима и дјелима. Њихова креативност нас подсјећа на снагу умјетности као начина изражавања и разумјевања свијета око нас.

Ова академија је била прилика да разговарамо о етичким питањима која су пред нама. Кроз дијалог, желимо градити свијест о одговорности према себи, школској заједници и друштву у цјелини.

У склопу академије додијељене су и јубиларне награде професорима и радницима за несебичан труд и допринос развоја наше школе.

Више фотографија можете погледати у галерији